MAGAMRÓL

Nagyon nagy feltétlen szeretetet érzek minden kis és nagy élőlény iránt. (Jelenleg kisebbfajta, mindenki számára még kényelmes állatkert van itthon, 8 csincsilla személyében) Gondolkodóba estem - hogyan is tudnám ezt a többi embertársam iránt úgy felhasználni, hogy abban örömüket leljék ők is? Hogy a Szajkó Design ötlete hogyan jött pontosan, azt lejjebb, a "Ki a patrónusom?" bekezdésben elolvashatod. De mindenképp kézzel foghatóvá szerettem volna tenni az állatok, madarak iránt tiszteletem, mert az alkotás számomra a legnagyobb öröm.

Óvodás korom óta rajzolok és festek, 2015 óta pedig a bőrrel, mint anyaggal is aktívan foglalkozom. Így, ötvözve a kettőt jönnek létre a termékeim, amelyek remélem elnyerik majd a tetszését/tetszésed. 

Az én kis patrónus állatom

Ez a kis szarka csak úgy belecsöppent az életembe még 2017 nyarán. Nem tudott repülni, a szüleit nem találtuk, így a pártfogásom alá vettem. A neve Griff lett. A kis mütyürmadárből szép egészséges fiatal lett, aki azóta már kirepült a "szárnyaim" alól, nagy örömömre és bánatomra. Hiányzik, de örülök, hogy feltalálta magát és csatlakozott a többiekhez! Szeretem! És talán ő volt az, akinek a Szajkó Design ötletét köszönhetem. A szarkát sokan nem vesszük figyelembe sétánk során, pedig van ott ész, rengeteg! Ha szóltunk neki jött azonnal ,mint a kerecsensólyom, felvidított ha szomorú voltam, és úgy játszott velünk, mint egy kisgyerek. 

Amikor még viszonylag elég kicsi volt, de már bőven megengedtem neki hogy a kertben szabadon garázdálkodjon, akkor készítettem róla ezt a felvételt, melynek célja pusztán annyi volt, hogy bemutassam őt az ismerőseimnek így, a Youtube által. Próbáltam összefoglalni mindent róla, több-kevesebb sikerrel. De mint látható, nagyon szerette a kamerázást.

Hogyan jött a bőrművesség?

A természetes alapanyagok szeretete régi mániám, ha lehet így mondani. Mindig ámulattal figyeltem, hogy milyen fantasztikus alkotásokat lehet létrehozni általa, illetve a vőlegényem több évvel ezelőtt még jobban belevitt ebbe az "őrületbe". :) Aktívan kutatjuk a magyarok régmúltját, a szkíta időszakot, így kellő összegyűjtött információ után ő elkezdett mellettem íjászati tegezeket, harcászati kiegészítőket készíteni, főképp leletek alapján, kicsit újragondolva, de hűen megőrizve a főbb tulajdonságokat. Létre is hozta a Bőrmütyür nevű oldalt, munkásságai bemutatására, ha van kedved, nézd meg! :)

A munkálkodások folyamata engem is hatalmába kerítettek, viszont a kicsi Griff hatására a madarak ábrázolásával szerettem volna foglalkozni, főképp Magyarországon honos madarak megjelenítését.